omgeving camping rianto warmond kagerplassen leiden bollenstreek zuid-holland

Omgeving

Warmond…

Warmond is een oase in de Randstad en vormt de overgang van het Groene Hart naar de Duin- en Bollenstreek.

Gedurende de zomermaanden vinden er activiteiten plaats op het water en in de historische dorpskern, zoals de Warmondse Schippertjesdagen, de Turfrace, de jaarlijkse Kaagweek en vele verschillende markten.

Het Joppe | Koudenhoorn | Strandje | Kinderen | Familie | Vakantie | Camping Rianto Warmond
Geen boot maar toch het water opzoeken? Op het eiland Koudenhoorn kun je heerlijk recreëren, wandelen en genieten van het water en het strandje.

Huys te Warmont Camping RiantoBezienswaardigheden in Warmond zijn onder andere de ruïne van de voormalige St. Matthiaskerk, met de naaste omgeving één van de mooiste plekjes van Nederland. Het Huys te Warmont (op loopafstand van de camping) ligt in een fraai parkbos dat eigendom is van de Stichting Het Zuidhollands Landschap. Vanzelfsprekend is er ook het uitzicht op het polderlandschap en op de Kagerplassen.

Warmond beschikt over een VVV.

… en omgeving

Rianto vormt een prima uitvalsbasis voor het zeer gevarieerde aanbod in de omgeving.

Kagerplassen Camping Rianto Warmond VarenDe Kagerplassen is een geliefd watersportgebied. Het is ontstaan uit natuurlijke meren en al decennialang bekend om de vele watersportmogelijkheden. Het pittoreske Kaageiland is alleen per veerpont bereikbaar. Op het eiland heerst een bijzondere sfeer: oude pandjes en prachtige vergezichten over het water.

Leiden Camping Rianto WarmondDe oud-Hollandse binnenstad van Leiden is varend of fietsend uitstekend bereikbaar vanaf Camping Rianto. De vele musea, bezienswaardigheden, leuke winkels en terrasjes trekken veel mensen naar deze gezellige stad. Ook de Leidse markt met heerlijke producten is de moeite waard om te bezoeken.

Strand Noordwijk Camping Rianto WarmondLekker naar het strand? Per fiets of ca. 10 minuten met de auto en je bent op de boulevard van Noordwijk. Deze oergezellige badplaats trekt vele toeristen uit binnen- en buitenland.

Keukenhof Bollenstreek Camping Rianto Warmond

Overige plaatsen en attracties die prima te bereiken zijn in de omgeving van Rianto, zijn onder andere De Keukenhof in Lisse, Europa’s grootste speeltuin Linnaeushof in Bennebroek, Duinrell in Wassenaar en Corpus in Oegstgeest. De steden Den Haag en Amsterdam zijn ook prima bereikbaar. Meer leuke kinderactiviteiten in de regio vind je op Kidsproof.nl.

Openbaar vervoer is dichtbij. Buslijn 50 (Leiden-Haarlem) stopt op de grens van Rianto. NS-station Sassenheim ligt op 10 minuten lopen.

Camping en Zaalverhuur